POTPUNI PREOKRET

Bena Whitea već neko vrijeme nema na Svjetskom prvenstvu s kolegama iz reprezentacije Engleske, ali se čini da je razlog skandal koji se dogodio u kampu Gordi Albiona.

Stoper Arsenala nije igrao ni u jednoj utakmici u grupnoj fazi za reprezentaciju Engleske, a onda je prije početka nokaut-faze napustio kamp i otišao kući.

Iz Nogometnog saveza Engleske (FA) saopćili su da je u pitanju privatni problem i zatražili su da se poštuje igračeva privatnost. Mnogi su smatrali da je u pitanju privatni problem porodičnog tipa.

Međutim, engleski mediji sinoć su objavili kako se za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru dogodio skandal, odnosno sukob između Whitea i pomoćnog trenera Stevea Hollanda.

White nije bio zadovoljan tretmanom u reprezentaciji, a mediji navode da se nije družio s kolegama u Engleskoj te da je bio mrzovoljan i prema medijima.

Tada su obje strane donijele odluku da stoper Arsenala trajno napusti kamp reprezentacije i da se ne vraća tokom Svjetskog prvenstva, za razliku od Raheema Sterlina koji se vratio kući, ali je ponovo došao u Katar nakon što mu je kuća opljačkana.

Uz svog nogometaša stao je i Arsenal, ali i saigrači sa Emiratesa koji su mu pružili podršku na društvenim mrežama.