JAVNO KRITIKOVAO

Belgijski golman Thibaut Courtois (30) je javno kritikovao nadimak njegove reprezentacije "Zlatna generacija" koji su dobili zbog brojnih zvijezda u timu poput njega, Romelua Lukakua, Kevina De Bruynea...

"Nema potrebe više niko tako da nas zove. Ne može nas neko zvati 'zlatnom generacijom' kada ništa nismo osvojili. Mi nismo 'zlatna generacija'. Mi smo generacija s mnogo talenta i odličnih nogometaša koji igraju u najvećim evropskim klubovima", rekao je Courtois.

Belgija se prilično obrukala na Svjetskom prvenstvu gdje je njihova "zlatna generacija" ispala već u grupi, ali Realov golman smatra da je pad počeo prije četiri godine u Rusiji.

"Na tom Mundijalu prije četiri godine pokazali smo da Belgija može igrati odličan nogomet, ali na Evropskom prvenstvu prošle godine i sada u Kataru nismo bili ni blizu tog nivoa. To je malo sramotno za ovakvu ekipu", dodao je.

Courtois je protiv Hrvatske upisao svoj 100. nastup za nacionalni tim i nema namjeru da se oprašta od nacionalnog tima.

"Cilj mi je biti tu i na Mundijalu za četiri godine. Vidjet ćemo šta će biti i ko će sada ostati, a ko ne. I dalje imamo odličan tim i bit će tu nekih novih igrača. Nadam se da ću se oprostiti u nekom ljepšem trenutku nego što je to ovaj trenutno", iskren je bio Courtois.