ENGLESKI OFANZIVAC

Engleski ofanzivac Raheem Sterling (27) nije nastupio na sinoćnjoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Senegala zbog oružane pljačke koja se desila u njegovoj kući.

Lopovi su uspjeli ukrasti sve dragocjenosti, a u kući su se nalazili Sterlingovi rođaci.

"Sve što su mogli, lopovi su odnijeli sa sobom. Sve vrijedno su uzeli. Čini se kao da je sve bilo dobro isplanirano", rekli su izvori bliski Sterlingovoj porodici.

Selektor Engleske Gareth Southgate je upitan da li će se Sterling vratiti u Katar.

"Zaista ne znam jer u ovom trenutku to je situacija u kojoj mora biti sa svojom porodicom. Ne želim ga stavljati pod bilo kakav pritisak. Ponekad nogomet nije najvažnija stvar i porodica mora biti na prvom mjestu", rekao je Southgate.

"Naše misli su sa njim i njegovom porodicom. To je privatna stvar, ali nikada nije lako vidjeti nekog od vaših saigrača i prijatelja kako se bavi nečim takvim. Siguran sam da će Raheem razgovarati s menadžerom i donijeti najbolju odluku za njega i njegovu porodicu. To je najvažnija stvar. Šaljemo mu najbolje želje i nadamo se da ćemo ga vidjeti što je prije moguće", dodao je kapiten Engleske Harry Kane.

Inače, The Guardian piše da Sterlingova posvećenost Engleskoj nikada nije bila pod znakom pitanja te da je samo briga za djecu bila ta koja je donijela odluku za odlazak u tako ključnom trenutku za ekipu.