Zašto provokacije?

Bivši hrvatski reprezentativac porijeklom sa Kosova, Kujtim Shala, u razgovoru za tportal komentarisao je dešavanja na meču Srbije i Švicarske.

Kujtim Shala danas 58-godišnjak, tokom svoje karijere nosio je dres Dinama, ali i hrvatske reprezentacije. Rođen je u Prizrenu, ali nije imao dilema kada je dobio poziv u hrvatsku reprezentaciju, čiji je dres nosio u phistorijskoj utakmici protiv SAD-a. Sada živi u Njemačkoj, otkud prati što se zbiva na svjetskom prvenstvu u Katru. I uživa.

Shala se osvrnuo između ostalog i na reakciju Dragana Stojkovića Piksija nakon drugog gola Srbije, koji je postigao Dušan Vlahović.

'Znate kako ja kažem, nogomet je igra koja se odvija na zelenom terenu. Međutim, puno prije te utakmice krenule su provokacije iz srpske reprezentacije. Zašto? Pa Xhaka je reprezentativac Švicarske, njegova porodica tamo živi. I ne vidim razloga da ga neko provocira. Čitam da mu je Piksi Stojković psovao 'mater Šiptarsku'. To je za svaku osudu, i reakciju Fife. Pa vidjeli ste nakon utakmice, sedam srpskih igrača nasrće na Xhaku. Zašto? Jer je slavio pobjedu. Srbija je bila toliko loša na ovom turniru, nije pokazala ništa i sada je svoje frustracije iskalila na jednom igraču', završio je Kujtim Shala za tportal.