ZA NOGOMET NEMA PREPREKA

Nakon pobjede Australije protiv Danske u odlučujućem meču 3. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru rezultatom 1:0, na internetu je postao popularan videosnimak koji prikazuje na koji način se između tri i četiri sata iza ponoći pratio veliki uspjeh ove selekcije.

Australiji je u današnjem meču protiv Danske trebala pobjeda, odnosno remi pod uslovom da Tunis ne bude bolji od Francuske, a kako se na kraju to i desilo, samo ih je trijumf vodio u nokaut fazu i to su uspjeli minimalnom pobjedom od 1:0.

Nakon utakmice, na internetu je objavljen videosnimak iz Melbournea koji prikazuje kako su navijači ove reprezentacije između tri i četiri sata iza ponoći pratili svoju nacionalnu selekciju, odnosno kako su proslavili veliki uspjeh i pobjedu protiv Danske.

Kao što se može vidjeti, ni sitni sati nisu omeli veliki broj navijača da se skupi na lokalnom trgu i prati odlučujuću utakmicu, a kada su njihovi igrači uspjeli postići pogodak, kasnije i sačuvati prednost te osigurati nokaut fazu, uslijedio je delirij među Australcima.

Australija je u nokaut fazu prošla s druge pozicije, a u osmini finala će igrati protiv Argentine koja je pobjedom protiv Poljske rezultatom 2:0 osigurala prvo mjesto.