Stadion “974”

Fudbalski savez Kosova mogao bi nakon Mundijala u Kataru da na poklon dobije montažni stadion “974”, na kom će se odigrati meč Švicarska-Srbija, prenose Blic pisanje stranih medija.

Stadion “974” izgrađen je od brodskih kontejnera i moduliranog čelika, a ime objekta sugeriše koliko je kontejnera bilo upotrebljeno u njegovoj izgradnji.

Po završetku Svjetskog prvenstva stadion će biti demontiran i poklonjen nekoj od država članica FIFA.

Kandidata za preuzimanje ovog velelepnog zdanja je mnogo, a prema pisanju inostranih medija prvi prenosivi stadion na planeti dobiće Fudbalski savez Kosova.

Kosovo je aplicirala kod Svjetske fudbalske asocijacije za dobijanje stadiona nakon Mundijala, a prema riječima predsednika FS Kosova šanse da ovaj sportski objekat na kraju završi u njihovom vlasništvu su velike i to zbog dobrih odnosa koje gaje sa FS Katara.

Stadion “947” se trenutno nalazi u Dohi, a na njemu će btiti odigrana i utakmica između reprezentacija Švicarske i Srbije u trećem kolu grupne faze Mundijala. Kapacitet objekta iznosi 44.000 sedećih mjesta.

Ova informacija isplivala je odmah nakon vijesti da je FIFA pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog zastave koja se našla u svlačionici Srbije a na kojoj je bila iscrtana karta Kosova u bojama srpske trobojke i sa natpisom “Nema predaje”.

Izvor: Kosovo onlajn