MAGIJA RICHARLISONA

Pogodak brazilskog nogometaša Richarlisona protiv Srbije u meču 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a za koji se već smatra da će biti najbolji na Mundijalu - nije bio plod slučajnosti, već konstantne vježbe s treninga, kazao je ovaj napadač Tottenhama.

Na internetu je nakon utakmice između Brazila i Srbije (2:0) postao popularan snimak od prije nekoliko dana, gdje je Richarlison na treningu ove reprezentacije postigao sličan pogodak, s tim da tada nije "smirio" loptu, već je akrobatski "iz prve" poslao u mrežu.

Upravo o tome govorio je nakon utakmice, rekavši da, ukoliko nešto može uraditi na treningu, onda nema problema da se to izvede i na utakmici.

"Sličan pogodak sam zabio na treningu uoči odlaska u Katar. Ako nešto možete na treningu, možete i na utakmici. Otvorila mi se prilika i pogodio sam, a želim biti još bolji i nadam se da ću u tome uspjeti", rekao je ovaj napadač Tottenhama nakon utakmice.

Richarlison je tako na najbolji način otvorio turnir, a ispunio je i obećanje da će postići gol protiv Srbije. Uz to, Brazil je potvrdio prognoze javnosti da su prvi favoriti turnira.

U narednom kolu Brazil igra protiv Švicarske, dok Srbija ima "popravni" protiv Kameruna.