KARIOKE OČITALE LEKCIJU

Uoči utakmice između Brazila i Srbije, selektor popularnih Orlova Dragan Stojković se našalio na račun Karioka, a to se nije dopalo kapitenu Thiagu Silvi koji je poslije utakmice oštro kritikovao legendarnog Piksija.

"Igraju sa četiri napadača? Imaju li defanzivaca da se brane?", pitao se Piksi na konstataciju da će Brazilci igrati veoma ofanzivno, što je ostavljalo određenu nadu Srbijancima da mogu nešto više uraditi iz kontri.

Ipak, Karioke su potpuno dominirale i slavile su sa 2:0, a Silva je poručio da se nada da će Piksi drugi put biti bolje upoznat s kvalitetama brazilskih defanzivaca.

"Čuo sam njihovog trenera kako im je prije meča rekao da Brazil ima mnogo napadača, ali da nema koga da brani gol. Bio je to nedostatak poštovanja prema našoj historiji, ne samo mojoj već i historiji mojih saigrača iz odbrane, uključujući Casemira koji igra ispred nas. Potrebno je poštovanje prije nego što nešto progovorite. Ovaj trener treba da se bolje informiše o protivnicima", poručio je defanzivac Chelseaja.

U narednom kolu Brazil igra protiv Švicarske, dok Srbija ima "popravni" protiv Kameruna.