Grupe A i B

Današnjim mečevima u grupama A i B počinje drugo kolo Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

U nepopularnom jutarnjem terminu (11 sati) Vels i Iran otvaraju drugi krug utakmica.

Selektor Velsa Robert Page može biti zadovoljan kako je završila utakmica njegovog tima protiv SAD-a, jer je spaše bod u samoj završnici, koji bi mogao biti izuzetno bitan za plasman u osminu finala.

Sa druge strane, selektor Irana Carlos Queiroz ima težak posao trgnuti svoju ekipu iz sivila, nakon ubjedljivog (2:6) poraza od Engleske na otvaranju turnira.

Od 14 sati očekuje nas meč Katar - Senegal.

Domaćin turnira kojeg sa klipe vodi Felix Sanchez potpuno je razočarao na otvaranju Mundijala protiv Ekvadora.

Njihovom današnjem rivalu Senegalu nužna je pobjeda kako bi zadržali šanse za prolazak dalje i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi sa ulogom favorita.

Sa početkom od 17 sati sastaju se Nizozemska i Ekvador.

Nizozemska koju vodi Louis van Gaal nije oduševila na otvaranju protiv Senegala, ali svejedno je uspješno osvojila tri boda i istakla kandidaturu za prolazak u osminu finala

Ekvador s mnogo ponosa može reći da je postao prva reprezentacija u historiji SP-a koja je pobijedila domaćina na otvaranju turnira.

Današnji program od 20 sati zatvara duel Engleska - SAD, koji je proglašen ljepoticom dana petka na Mundijalu.

Engleski selektor Gareth Southgate može biti izuzetno zadovoljan kako je njegova ekipa otvorila turnir, jer pobjeda 6:2 protiv Irana bila je čak i iznad očekivanja.

S druge strane, američka reprezentacija predvođena Greggom Berhalterom pokazala je jasne ambicije za prolazak u osminu finala remijem protiv Velsa, u meču u kojoj je bila vrlo blizu pobjede.

Raspored, 25. novembar 2022. godine

11 sati: Vels - Iran (Al Rayyan)

14 sati: Katar - Senegal (Doha)

17 sati: Nizozemska - Ekvador (Al Rayyan)

20 sati: Engleska - SAD (Al Khor)

Faktor