PROZVALI JE LEGENDOM

Alex Scott, novinarka britanskog BBC-ja nosila je traku "One Love" prilikom izvještavanja s utakmice Engleska-Iran kao znak protesta jer je FIFA kapitenima ekipa zabranila nositi trake u duginim bojama.

Nakon što je jučer potvrđeno da Engleska, ali i druge nacije neće moći nositi traku "One Love" u duginim bojama kao znak podrške LGBT osobama novinarka britanskog BBC Sporta pronašla je način za protest.

Prilikom javljanja nosila je traku "One Love" na ruci, a njen potez izazvao je prilično pozitivne reakcije na društvenim mrežama.

"Engleska možda ne nosi 'One Love' traku, ali Alex Scott to upravo radi na BBC-ju. Ovo je više od prava LGBT+ osoba, ovo su ljudska prava", poručio je jedan nogometni fan u tvitu.
  "Kakav lider. Alex Scott je ona prava. Legenda", pohvalio ju je drugi.

Domaćini u Kataru kritikovani su zbog svog stava prema ženama i pripadnicima LGBTQ+ zajednice u pripremama za prvenstvo, dok se i dalje izražava zabrinutost zbog tretmana u zemlji prema migrantima koji tamo rade.

FIFA je zaprijetila reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu da će ih kažnjavati žutim kartonom prije utakmice ako budu nosili "One Love" kapitenske trake u duginim bojama.