BEZ NAJBOLJEG NA SVIJETU

Zvanično najbolji nogometaš svijeta Karim Benzema primoran je propustiti Svjetsko prvenstvo jer ponovo ima problema s povredom. Objasnio je da ne želi zauzimati mjesto nekome ko je 100 posto spreman i tako ponovo pokazao veličinu.

Vijest o povredi Benzeme razočarala je fanove manje od 24 sata prije početka najvećeg nogometnog takmičenja na svijetu. Nažalost, osvajača Zlatne lopte nećemo gledati na terenima u Kataru.
Ovu informaciju prenijeli su svjetski mediji, a pratio ih je Benzema koji se oglasio srceparajućom objavom na Instagram nalogu. Istakao je kako smatra da je bolje svoje mjesto prepustiti nekome ko može nastupiti na maksimalnom nivou, nego da zauzima poziciju i ne zna da li će biti spreman za sve utakmice.

"U životu nikada nisam odustao, ali večeras moram misliti na ekipu, kao što sam uvijek činio. Sada mi razum govori da svoje mjesto prepustim nekome ko može pomoći ekipi da odigramo dobro Svjetsko prvenstvo. Hvala svima na porukama podrške", rekao je razočarani Benzema.

Francuski napadač imao je problema s povredom u posljednjih mjesec dana i u svom Realu. Pojedinci su sumnjali da ne igra utakmice kako bi se čuvao povrede za Svjetsko prvenstvo, ali je priča u potpunosti pala u "vodu".

Ovo je novi udarac za Francuze koji su već uskraćeni nastupa Paula Pogbe, N'Goloa Kantea, Presnela Kimpembea, Christophera Nkunkua i Mikea Maignana. Problema s povredom ima i Raphael Varane, ali je još uvijek u timu i njegov status nije posve poznat.