NEMA PRAVOG CIMERA

Argentinski nogometaš Lionel Messi, prema pisanju medija iz ove države, prvi put u karijeri neće imati cimera u reprezentaciji, već će u hotelskoj sobi u Kataru boraviti sam.

Kako se navodi, razlog je taj što je njegov najbolji prijatelj i stalni cimer Kun Agüero oprostio od nogometa i neće biti dio ekipe Gaučosa na Mundijalu, a s tim u vezi Messi nije tražio novog kolegu, već je odlučio provoditi vrijeme bez cimera u sobi.

Dio argentinske javnosti je bio zabrinut kada je objavljena vijest da Messija nije bilo na treningu s ostalim saigračima, ali je naknadno pojašnjeno kako postoji grupa nogometaša kojima je potreban odmor ili oporavak od manje povrede. Zbog toga su, navodi se, u posebnom režimu treninga.

Također, tamošnji mediji pišu da će Messi većinu treninga uoči nastupa na Mundijalu odraditi individualno, a s ciljem kako bi mu tijelo moglo podnijeti veliki broj utakmica u kratkom periodu.
Za Messija će Svjetsko prvenstvo u Kataru izvjesno biti i posljednja šansa da osvoji titulu prvaka svijeta, a Argentina će igrati u grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.