Nakon što je u javnost izašao kompletan intervju Cristiana Ronalda, engleski mediji posebnu pažnju posvetili su dijelu u kojem je Portugalac govorio o Arsenalu, trenutno prvoplasiranoj ekipi u Engleskoj, za koju je rekao da bi ih volio vidjeti kako osvajaju naslov prvaka.

Ronaldo je rekao da bi, ukoliko to već Manchester United ne može uraditi, volio vidjeti Arsenal na vrhu tabele na kraju sezone, a posebno je istakao kako mu se sviđa ekipa Topnika i menadžer Mikel Arteta koji je uradio velike stvari na Emiratesu.

"Manchester United prvi, a ako ne, Arsenal je tim koji volim gledati kako igraju", kaže Ronaldo i dodaje:
"Sviđaju mi se tim i trener. Imaju stvarno odličnu ekipu. Ako Manchester United ne osvoji Premiership, bio bih sretan kada bi to uradio Arsenal."

Zanimljivo, Piers Morgan, kojem je Ronaldo dao intervju koji je uzburkao svjetsku nogometnu javnost, tokom ljeta je pisao da Arsenal ozbiljno razmatra dovođenje Ronalda u svoje redove, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

S tim u vezi, a nakon što je postalo jasno da će Ronaldo sada otići iz Manchester Uniteda, engleski mediji pišu da je vrlo moguće da se Arsenal uključi u trku za potpis Portugalca.