MOGLO JE I DRUGAČIJE

Veliki mural Cristiana Ronalda uklanja se s Old Trafforda danas nakon što je u javnosti objavljen najkontroverzniji intervju u karijeri portugalskog nogometaša.

Ronaldo je u intervjuu sa Piersom Morganom žestoko "udario" na svoj klub u kojem su ga smatrali legendom. Ronaldo je isprozivao vlasnike kluba, trenere i uposlenike te bivše saigrače s kojima je pisao historiju na Old Traffordu.

Stoga, u klubu su odlučili kazniti ga žestoko. Iako još nije zvanično potvrđeno, očekuje ga kazna od oko 1,14 miliona eura te raskid ugovora već u janurau.

No, danas je počeo trajni proces uklanjanja Ronalda iz prostorija kluba. Naime, uklonjen je njegov mural s Old Trafforda. U pitanju je velika slika koja je krasila stadion zajedno s još nekoliko legendi kluba.

No, kako ga više ni navijači niti iko u klubu ne smatra legendom zbog svog ponašanja, tako je danas uklonjen njegov lik koji je trebao dugo krasiti kultni stadion jednog od najvećih svjetskih klubova.

Njegov doprinos trofejima Uniteda ostat će zauvijek upamćen, no ponašanje u posljednjih šest mjeseci ugrozili su status legende kluba i više ga niko ne voli kao što je to bio slučaj ranije.