LEGENDARNI IRANAC

Nakon šokantnih, ali na svu sreću nepotvrđenih vijesti da je najveća legenda iranskog nogometa Ali Daei osuđen na smrt, oglasio se i sam nogometaš (53).

Mediji iz Azerbejdžana objavili su šokantnu vijest da je Ali Daei osuđen na smrt zajedno sa još 15.000 prosvjednika u Iranu. Na svu sreću, tu informaciju niko nije potvrdio od službenika, ali i uglednih svjetskih medija.

U međuvremenu, Daei se prvi put oglasio na društvenim mrežama. Otkrio je da je dobio poziv FIFA-e i Nogometnog saveza Katara da prisustvuje Svjetskom prvenstvu zajedno s porodicom, ali da je to odbio.

Daei želi ostati s narodom Irana u ovim teškim trenucima kada su u državi nemiri i kontinuirani protesti koji su rezultirali brojnim smrtnim slučajevima.

"Pozdrav mojim dragim i časnim sugrađanima. U ovim teškim danima, kada se mnogi ne osjećaju dobro, odbio sam zvaničnu pozivnicu FIFA-e i Nogometnog saveza Katara da prisustvujem Svjetskom prvenstvu sa svojom suprugom i kćerkama, a sve kako bih bio s vama u našoj državi. Moje saučešće svima koji su izgubili svoje voljene. Nadam se svjetlijim danima za Iran i Irance", naveo je Daei na Instagramu.

Legendarni Daei karijeru je završio 2007. godine. U penziju je otišao kao najbolji strijelac internacionalnog nogometa sa 109 golova za reprezentaciju, ali ga je u međuvremenu prestigao Cristiano Ronaldo.