I PRIJE INTERVJUA

Dani Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu definitivno su odbrojani, a uz nevjerovatnu kaznu od 1,14 miliona eura, bit će raskinut njegov ugovor na Old Traffordu.

Nakon što je dao kontroverzan intervju britanskom novinaru Piersu Morganu, u kojem se obrušio na Manchester United i njegove vlasnike, zaposlenike i trenere, Ronaldo se suočava s najvećom kaznom koju je svijet nogometa ikada vidio.

Bit će kažnjen finansijski u iznosu od 1,14 miliona eura, a njegov unosni ugovor s Manchester Unitedom bit će raskinut veoma brzo.

Prema pisanju engleskih medija, United će sačekati da u javnost izađe cijeli intervju u srijedu i četvrtak i onda će poduzeti prve korake. Već sada su angažovani advokati koji razmatraju opcije raskida ugovora, no jedino je sigurno da Portugalac više neće igrati za Crvene đavole.

Najizglednija opcija je potpuni raskid ugovora koji bi United mnogo koštao. Druga opcija je posudba, ali bi i u tom slučaju Crveni đavoli morali izdvajati određeni dio novca.

Za to vrijeme, a šest dana prije izlaska spornog intervjua, Ronaldov agent Jorge Mendes obavio je razgovore s predstavnicima Bayerna oko transfera Portugalca u Minhen. Ronaldo je znao kakve ga posljedice čekaju nakon što intervju izađe u javnost, pa je njegov menadžer već u tajnosti obavio razgovor s čelnicima bavarskog kluba oko prelaska na Allianz Arenu.