POZNATA I CIJENA

Smještajni kontejneri u navijačkim selima pravi su hit tokom svakog velikog takmičenja, a oni za Svjetsko prvenstvo u Katar privlače mnogo pažnje.

Katar nas je navikao na nekonvencionalnu gradnju kakvu nije moguće naći u drugim dijelovima svijeta pa su zbog toga smještajni kontejneri u navijačkim selima u fokusu javnosti. Sada su se pojavile prve fotografije enterijera koji će biti prepun kada Svjetsko prvenstvo počne.

U jednom trenutku činilo se da bi montaža kontejnera mogla kasniti, no dvije sedmice prije početka Mundijala čini se da je sve spremno te se obavljaju finalni radovi.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije unutrašnjosti kontejnera. Slike pokazuju da se unutrašnjost sastoji od dva pojedinačna kreveta te po želji jednog bračnog kreveta unutar prilično skučenih soba.

Sobe sadrže toalet, mini-hladnjak te aparate za čaj i kafu. Kontejneri se nalaze jedan do drugog i protežu se preko velikih polja.

Zbog strogih zakona u Kataru još uvijek nije poznato da li će u ovom navijačkom selu biti dozvoljeno konzumiranje alkohola. Ono što je jasno, jeste da će alkohol biti dozvoljen u hotelskim restoranima i barovima te fan zonama koje imaju dozvolu države.

Za sve one koji su planirali posjetiti Katar, vrijedi napomenuti da sobe u navijačkom selu još uvijek nisu rasprodate. Cijena jedne sobe je 206 eura po osobi za noć.