NEKOLIKO ŠOK REZULTATA

Čak 10 londonskih klubova ispalo je u šesnaetini finala engleskog Liga kupa, prvoj fazi u kojoj se uključuju najveći klubovi s Ostrva.

Sinoć su odigrane utakmice šesnaestine finala Liga kupa, a vidjeli smo veliki broj senzacija. Ono što je zanimljivo, jeste da će čast londonskog nogometa, okruga s najvećim brojem elitnih klubova u Engleskoj, potpuno neočekivano braniti Charlton.

Redom su ispali Arsenal, Tottenham, Chelsea, West Ham, Crystal Palace, Brentford, Fulham, Millwall, QPR i Leyton Orient.

U najuzbudljivijem susretu Manchester City je rezultatom 2:0 savladao Chelsea. Derbi su riješili Riyad Mahrez iz slobodnog udarca u 53. i Julian Alvarez u 58. minuti.

Dva šokantna poraza upisali su klubovi iz sjevernog Londona. Arsenal je na svom terenu poražen rezultatom 1:3 od Brightona, dok je Tottenham "pao" kod Nottinham Foresta (2:0).

Veliku dramu vidjeli smo na Anfieldu. Liverpool je nakon mnogo muke i jedanaesteraca uspio izboriti osminu finala protiv trećeligaša Derby Countyja. Regularni dio utakmice završen je bez golova.

EFL kup, svi rezultati od sinoć:

Arsenal - Brighton 1:3
Newcastle - Crystal Palace 1:0 (nakon penala)
Nottingham - Tottenham 2:0
Southampton - Sheffield Wed 2:1 (nakon penala)
West Ham - Blackburn 2:3 (nakon penala)
Wolverhampton - Leeds 1:0
Liverpool - Derby County 1:0 (nakon penala)
Manchester City - Chelsea 2:0