SRAMOTA

Nogometaši Manchester Cityja izbacili su Chelsea (2:0) i plasirali se u osminu finala Liga kupa, a jedan od krivaca u gostujućim redovima bio je Kalidou Koulibaly.

Stoper Chelseaja, kojeg su Plavci platili Napoliju oko 40 miliona eura, propisno se obrukao reakcijom dok je bio u živom zidu.

Igrao se 53. minut i City je očajnički tražio način da slomi otpor odbrane Chelseaja. Kako domaćinu nije to pošlo za rukom iz igre, do vodstva su igrači Cityja došli iz prekida.

Riyad Mahrez je pogodio iz slobodnog udarca, a to mu je omogućio upravo Koulibaly. Korpulentni stoper uplašio se lopte i jedini nije skočio u živom zidu Chelseaja. Upravo je preko njegove glave prešla lopta iz ne toliko dobro izvedenog slobodnog udarca, ali kako je izostala reakcija i skok stopera, ona je ušla u mrežu.

Upravo to je razlog zbog kojeg je jutros Koulibaly jedna od popularnijih tema u engleskim medijima. Navijači kluba razočarani su reakcijom Senegalca.

Inače, nakon Mahreza pogodio je i Julian Alvarez i tako je City nastavio pohod na osvajanje novog trofeja u kupu. S druge strane, Chelsea niže poraz za porazom i Grahamu Potteru će sigurno odlično doći pauza koja slijedi zbog Svjetskog prvenstva kako bi se igrači konsolidovali.