Suđenje u Engleskoj

Benjamin Mendy, fudbaler Manchester Cityja, optužen za sedam silovanja, seksualni napad i pokušaj silovanja, oglasio se prvi put o procesu koji se protiv njega vodi u Velikoj Britaniji.

Defanzivac vrijedan 60 miliona eura tokom suđenja je rekao je kako je zbog statusa fudbalera bilo lako imati seksualni odnos s mnogim ženama i da mu se to događa još iz vremena dok je nosio dres Marseillea, kada je imao 18 godina.

- Znam da nisam Brad Bitt, ali žene su mi dolazile. Ne zbog izgleda, nego zbog fudbala - rekao je Francuz, prenosi Marca.

Mendyjeva popularnost porasla je nakon potpisa za Manchester City.

Objasnio je da je u noćne provode išao dva ili tri puta sedmično i da je upoznao mnoge žene u noćnim klubovima, te da je neke pozivao u svoju vilu.

Francuz je na suđenju rekao i da mu je bilo normalno spavati s više žena tokom noći, ali i da shvata da to čudno zvuči.

Priznao je da je njegov odnos prema ženama bio bez poštovanja i da žali što je organizirao zabave kako bi zaboravio probleme s povredama. Rekao je i da nikoga nije prisiljavao na odnose.

Seksualna zlostavljanja za koje je optužen fudbaler navodno su se događala u vili koju ima fudbaler i Engleskoj.

Mendy se izjasnio da nije kriv po sedam tačaka optužnice za silovanje, jednu za pokušaj silovanja i jedan seksualni napad.

Kazna s kojom bi se suspendovani član Cityja mogao suočiti kreće se između pet i 20 godina zatvora, a moguća je i doživotna zatvorska kazna.

Faktor