BIVŠI TRENER REALA

Legendarni francuski igrač, a sada trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) prema svemu sudeći preuzet će fudbalsku reprezentaciju Francuske u januaru naredne godine, ako je vjerovati poznatom novinaru Seržu Valentinu (Sergi).

Zidan se nakon briljantne igračke karijere okušao kao trener. Nakon što je vodio B tim Reala, u dva mandata je bio trener i prvog tima. U onom prvom je ostvario nestvaran podvig i tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka, što nikome nikada nije pošlo za rukom prije njega.

Na kraju pretprošle sezone je okončao drugi mandat na klupi "Kraljeva", a od tada je strpljivo čekao naredni posao. Ranije se špekulisalo da čeka reprezentaciju Francuske, jer je najavljeno da će se Didije Dešam (Didier Deschamps) povući nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Zidan će poslije Svjetskog prvenstva u Kataru postati novi selektor francuske reprezentacije, bez obzira na rezultat ''Trikolora'' na Mundijalu. Dogovor je već postignut, a ugovor počinje od januara 2023. godine - naveo je novianar Valentin.

Legendarni Zizu je za reprezentaciju Francuske igrao od 1994. do 2006. godine, a skupio je 108 nastupa i postigao je 31 pogodak.