Liga prvaka

Fudbaleri Bayerna savladali su Inter u derbiju 6. kola Lige evropskih prvaka.

Bavarci su slavili s 2:0 i tako drugu sezonu uzastopnu i treću ukupno grupnu fazu elitnog takmičenja ostvarili sa stopostotnim učinkom. To nije pošlo za rukom nikada niti jednoj ekipi u historiji fudbala.

Golove za Bayern postigli su Pavard u 32. i Choupo-Moting u 72. minuti.

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, za Inter je zaigrao od 60. minute, ali nije uspio da spasi Nerazzurre.

Barcelona je u istoj grupi savladala Viktoriju Plzen sa 4:2.

Marseille nije uspio izboriti plasman u nokaut fazu Lige prvaka jer je ostao bez pobjede protiv Tottenhama.

Ekipa bh. reprezentativca Seada Kolašinca povela je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, kada je pogodio Mbemba, a izjednačio je Lenglet u 54. minuti.

Reprezentativac BiH u igru je ušao u 73. minuti. U finišu meča imao je veliku priliku, ali je promašio nemoguće. S tri metra glavom nije uspio zatresti mrežu Tottenhama za plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Kazna je stigla u 94. minuti kada su primili drugi gol i ispali iz Evrope.

Francuzi su ovim porazom završili kao četvrti u grupi, a umjesto njih Sporting će, uprkos porazu od Eintrachta, u Evropsku ligu. Tottenhem je završio prvi, a Eintracht drugi.

Plasman u osminu finala iz grupa A, B, C i D izborili su: Napoli, Liverpool, Porto, Club Brugge, Tottenham, Eintracht, Bayern i Inter.

Faktor