OD EUFORIJE DO OČAJA

Nogometaši Tottenhama i njihovi navijači su sinoć u razmaku od samo četiri minute prošli kroz faze najveće radosti do najvećeg razočarenja, a za sve se mogu "zahvaliti" VAR tehnologiji.

Tottenham je u petom kolu Lige prvaka gubio od Sportinga do 80. minute golom produkta akademije londonskog kluba Marcusa Edwardsa, a onda je Rodrigo Bentancur poravnao na 1:1.

Londonskom klubu je pobjeda trebala za prolazak u osminu finala, te je ekipa Antonija Contea krenula svim silama po pogodak.

Do njega su igrači Tottenhama stigli u 90+5. minuti kada je Harry Kane pogodio za potpunu ludnicu kako na terenu, tako i na tribinama.

Nastalo je veliko slavlje, no sudija Danny Makkelie je sačekao da njegove kolege iz VAR sobe provjere da li je Kane bio u ofsajdu nakon dodavanja Emersona Royala.

Nakon čak četiri minute pauze odluka je glasila - Kane se nalazio u minimalnom ofsajdu i pogodak je poništen u 90+9. minuti.

Mnogi su mislili da nema govora o ofsajdu jer je Emerson bio ispred Kanea u trenutku upućivanja lopte, no po pravilima nogometne igre se ne gleda gdje je napadač, već gdje je lopta u trenutku upućivanja.

Odluka sudija je toliko razljutila Contea da je dobio crveni karton i neće voditi meč u posljednjem kolu u gostima kod Marseillea koji je u ovom kolu izgubio od Eintrachta 2:1.

Pred posljednje kolo sve četiri ekipe su unutar dva boda i sve se nadaju prolasku u osminu finala.