LUDNICA U LIGI PRVAKA

Večerašnjim utakmicama kompletirano je peto kolo Lige prvaka, a u derbiju nogometaši Bayerna savladali su Barcelonu rezultatom 3:0 na gostovanju.

Duel na Camp Nouu nije imao veliki rezultatski značaj jer je Barcelona već ranije ispala iz Lige prvaka. To je donio ubjedljivi trijumf Intera koji je rezultatom 4:0 bio bolji od Plzena i zajedno s Bayernom prošao dalje.

Ipak, Bavarci ne posustaju ni kada je sami prestiž u pitanju pa su danas u potpunosti nadigrali Barcelonu i slavili rezultatom 4:0.

U 10. minuti ofsajd-zamka domaćih nije uspjela, Sadio Mane obilazi domaćeg golmana i pogađa za 1:0.

Sličan gol postigao je i Jean-Erik Maxime Choupo-Moting koji je u 31. minuti pogodio za 2:0. Ponovo je zaostao Hector Bellerin, krivac što nije bilo ofsajda kod oba gola gostiju.

I u nastavku su gosti bili bolji, zbog milimetarskog ofsajda poništen je gol Sergea Gnabryja. Do kraja je Benjamin Pavard pogodio za konačnih 3:0.

Nevjerovatna situacija viđena je u Madridu gdje su Atletico i Bayer remizirali rezultatom 2:2. Ono što se desilo na kraju utakmice graniči s nerealnim, a dramu pogledajte ovdje.

Rezultat je bio 2:2 i sudija je svirao kraj utakmice. Tim rezultatom Atletico bi ispao, no nakon kraja susreta VAR se aktivirao i dosuđen je penal za domaćina zbog igranja rukom koje se desilo prije posljednjeg zvižduka.

Ipak, to udarac Carrasca golman Hradecky je odbranio i Atletico je ispao iz Lige prvaka na nevjerovatan način. Čak su nakon penala domaći pogodili i prečku, ali očigledno je da nije bilo suđeno da Jorgandžije izbore narednu fazu takmičenja.

Nogometaši Liverpoola ozvaničili su plasman u narednu fazu pobjedom protiv direktnog rivala Ajaxa rezultatom 3:0.

Pogađali su Mohamed Salah, Darwin Nunez i Harvey Elliott. U istoj grupi Napoli je nastavio s fantastičnim igrama i rezultatom 3:0 savladao je na domaćem terenu ekipu Rangersa.

Nevjerovatno ludilo imamo u grupi D. Uoči posljednjeg kola sve četiri ekipe su u dva boda.

Tottenham je na prvoj poziciji s osam bodova nakon večerašnjeg remija sa Sportingom (1:1). Upravo je Sporting drugi sa sedam, koliko ima i Frankfurt, dok je Marseille posljednji sa šest. Sve ekipe imaju šansu da se plasiraju dalje.

Rezultati i strijelci:

Grupa A:
Napoli - Rangers 3:0 (Simeone 11', 16', Ostigard 80')
Ajax - Liverpool 0:3 (Salah 42', Nunez 49', Elliott 52')

Grupa B:
Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 2:2 (Carrasco 22', De Paul 50' / Diaby 9', Hudson-Odoi 29')
Club Brugge - Porto 0:4 (Taremi 33', 70', Evanilson 57', Eusaquio 60')

Grupa C:
Barcelona - Bayern 0:3 (Mane 10', Choupo-Moting 31', Pavard 90+4')
Inter - Plzen 4:0 (Mkhitaryan 35', Džeko 42', 66', Lukaku 87')

Grupa D:
Tottenham - Sporting 1:1 (Bentancur 80' / Edwards 22')
Eintracht - Marseille 2:1 (Kamada 3', Kolo Mouani 27' / Guendouzi 22')