KRUNA SVEGA

Britanski mediji navode da bi Real Madrid već u januaru, odnosno nakon kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, u svoje redove mogao dovesti nogometaša iz Južne Koreje Sona Heung-mina.

Uz informaciju da Kraljevski klub odavno sprema ovaj transfer, otočki mediji pišu da je Real već kontaktirao Sona i njegove menadžere i da su ispitali teren i mogućnosti koliko bi ih koštao dolazak ovog nogometaša, a posebno napominju da bi glavnu ulogu u svemu mogla odigrati činjenica da Son želi novi izazov u karijeri.

Nogometaš iz Južne Koreje ima važeći ugovor s Tottenhamom do juna 2025. godine, a njegova vrijednost je između 70 i 80 miliona eura, s tim što bi Pijetlovi za transfer ove zime od Reala tražili najmanje 100 miliona eura.

Son je od 2015. godine član Tottenhama, a u ovaj klub je došao iz Bayer Leverkusena. Ukupno je za londonski tim odigrao 341 utakmicu i pri tome je postigao 136 pogodaka, a uz Harryja Kanea je najveća zvijezda kluba i zajedno čine jedan od najboljih napadačkih tandema na svijetu.

Ovaj krilni napadač će predvoditi svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a oni će igrati u grupi sa Ganom, Portugalom i Urugvajom.