LIGA PRVAKA

Utakmicama 5. kola večeras se vraća Liga prvaka, a jedna od najzanimljivih utakmica odigrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu gdje će Dinamo u grupi E dočekati Milan.

Dinamo u utakmicu ulazi kao trećeplasirana ekipa, dok je Milan trenutno na posljednjem mjestu s jednakim brojem bodova kao i zagrebački klub. Milanov trener Stefano Pioli protiv Dinama ne može računati na prvog golmana Mikea Maignana koji je povrijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u septembru i vjerovatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumun Ciprian Tatarusanu.

Van ekipe su i Zlatan Ibrahimović, Davide Calabria te Alexis Saelemaekers, dok je Fikayo Tomori otpao zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjoj evropskoj utakmici protiv Chelseaja na San Siru. S druge strane, Anti Čačiću nedostaje samo Boško Šutalo.

"Ispred nas je velika utakmica i zbog rezultata i jer nam dolazi velika ekipa. Sretan sam što Hrvatska ima ovakav spektakl. Milan je sigurno favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova. Učinit ćemo sve da učinimo zadovoljnim sve navijače koji će napuniti Maksimir. Ako tako bude, onda uz dozu sportske sreće možemo do željenog rezultata", rekao je trener Dinama na konferenciji za medije.

U drugoj utakmici ove grupe Salzburg će ugostiti Chelsea.

Posljednji voz večeras će ganjati i još jedna italijanski velikan Juventus. Stara dama se trenutno nalazi na trećem mjestu u svojoj grupi sa samo tri osvojena boda i kasni pet bodova za liderima PSG-om i Benficom.

Klub iz Torina će upravo večeras tražiti pobjedu protiv Benfice i tako ostaviti situaciju otvorenom u posljednjem kolu. U slučaju drugog ishoda jasno je da će napustiti elitni rang evropskog takmičenja. U drugoj utakmici ove grupe sastaju se PSG i Maccabi.

Sve utakmice možete pratiti uživo na kanalima Arene Sport.

Parovi i tabele:

Grupa E:
Salzburg - Chelsea 18:45
Dinamo - Milan 21:00

Standings provided by Sofascore
Grupa F:
Leipzig - Real 21:00
Celtic - Šahtar 21:00

Standings provided by Sofascore
Grupa G:
Borussia - Manchester City 21:00
Sevilla - Kopenhagen 18:45

Standings provided by Sofascore
Grupa H:
PSG - Maccabi 21:00
Benfica - Juventus 21:00

 
Standings provided by Sofascore