PRIVUKAO PAŽNJU

Nogometaš iz Belgije Kevin De Bruyne u jučerašnjem meču protiv Brightona privukao je pažnju brojnih evropskih i svjetskih medija zbog modrice na desnom oku, a zbog koje su mnogi korisnici društvenih mreža čak i pomislili da je našminkan.

Prije početka utakmice, engleski mediji objavili su da je De Bruyne stigao na stadion Etihad našminak i da je to možda uradio jer je izgubio opkladu, no ubrzo nakon toga komentator BBC-a objasnio je problem ovog Belgijanca.

On je tokom prijenosa otkrio da je De Bruyne na jednom od prethodnih treninga dobio udarac loptom u lice i da mu je to napravilo modricu na desnom oku, a koja mu nije prošla do spomenutog meča protiv Brightona.

Ipak, bez obzira na to, De Bruyne je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, a u 75. minuti postigao je pogodak za konačnih 3:1 i tako osigurao pobjedu Manchester Cityju.

Za nogometaša iz Belgije je to bio drugi gol u ovoj sezoni, a pored toga ima čak devet upisanih asistencija. S jučerašnja tri boda, City se približio Arsenalu na jedan bod zaostatka, s tim da Topnici imaju utakmicu manje koju će danas igrati protiv Southamptona u gostima.

Naredni meč Manchester City igra u gostima protiv Leicestera, a oni u dosadašnjem toku sezone imaju jednu utakmicu manje i to upravo protiv Arsenala s kojim se bori za prvo mjesto.