Manchester United izbacio je Cristiana Ronalda iz ekipe.

“Cristiano neće biti dio ekipe Manchester Uniteda u utakmici protiv Chelseaja, koja se igra u subotu. Ostatak ekipe priprema se zajedno za tu utakmicu”, objavio je United na svojoj stranici.

Ronaldo nije ulazio u igru u utakmici 12. kola Premier lige u kojoj je United pobijedio Tottenham 2:0.

Portugalac je ranije otišao u svlačionicu, a The Athletic je objavio kako je odmah otišao i sa stadiona te nije slavio pobjedu sa saigračima. Svojim potezom izazvao je nezadovoljne reakcije brojnih stručnjaka i pratitelja mančesterskog kluba. Nakon što je izbačen iz ekipe, oglasio se na društvenim mrežama.

“Kao što sam radio tokom cijele karijere, tako i sada pokušavam živjeti i igrati s poštovanjem prema saigračima, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Nisam se ni ja promijenio, ista sam osoba i profesionalac koji sam bio i posljednjih 20 godina igrajući elitni nogomet, a poštovanje je uvijek igralo važnu ulogu pri mojem donošenju odluka.

Počeo sam kao vrlo mlad, uvijek su mi bili važni primjeri starijih i najiskusnijih igrača. Stoga sam kasnije uvijek pokušavao biti primjer mladima koji su se razvijali u svim ekipama za koje sam igrao. Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad vas neki trenutak pogodi.

Trenutno osjećam da moram nastaviti naporno raditi u Carringtonu, podržavati saigrače i biti spreman na sve u bilo kojoj utakmici. Nije opcija podleći pritisku. Ovo je Manchester United i moramo ostati ujedinjeni. Uskoro ćemo opet biti zajedno”, napisao je Ronaldo na Facebooku.