REGULARNO ILI NE?

Manchester United i Newcastle prekjučer su remizirali bez golova u duelu na Old Traffordu, a javnost još uvijek piše o najlukavijem potezu u karijeri Cristiana Ronalda.

Golova nije bilo, a moglo je da je sudija Craig Pawson odlučio priznati jednu od najčudnijih situacija u svojoj karijeri kao glavnog arbitra.

Na startu drugog dijela defanzivac Newcastlea Fabian Schar izveo je slobodan udarac nakon ofsajda i dodao svom golmanu loptu.

Međutim, golman Nick Pope nije smatrao da je slobodan udarac izveden pa je lagano prilazio lopti, kao i lukavi Cristiano Ronaldo koji je vidio da je Schar odigrao izvođenje slobodnjaka svom golmanu.

Ronaldo je uzeo loptu i postigao gol na praznu mrežu. Sudija Pawson to uopće nije gledao, već je bio okrenut leđima. Nakon toga odlučio je poništiti pogodak, a uslijedile su žestoke kritike svih igrača Uniteda i cijelog Old Trafforda.

Tokom prvog dana nije postojao snimak koji pokazuje cijeli napad, odnosno da je Schar izveo prekid i dodao svom golmanu. Ipak, jedan navijač je s tribina snimio šta se tačno dogodilo i to je odlučio podijeliti na Twitteru. Čak se čuje da je sudija Pawson zviždukom označio da se prekid može izvesti.

Na snimku se vidi da je Schar dodao Popeu i sudija je mogao presuditi u korist Uniteda. Ovaj detalj podijelio je Englesku, a veliki je broj onih koji su na strani Ronalda i smatraju da je gol trebao biti priznat.