ŠPANIJA

Ovog vikenda u Španiji je na programu jedan od najvećih derbija svijeta ''El Clasico'' u kojem će Real Madrid na svom ''Santijago Bernabeu'' od 16:15 sati dočekati Barselonu u okviru devetog kola nacionalnog prvenstva.

Najveći španski timovi su jedini neporaženi u La Ligi, a već danas bi to moglo da se promijeni.

Real od starta sezone igra fantastično i nalazi se u sjajnoj seriji pošto kraljevski klub još uvijek nije osjetio gorčinu poraza u svim takmičenjima, a odigrao je 13 utakmica, pišu Novosti.

Ekipa Karla Anćelotija ostvarila je čak 11 pobjeda i samo dva remija. U španskom prvenstvu Real je sve do sedmog kola bilježio pobjede, da bi Osasuna ostala neporažena protiv ''los blankosa''. Real je tokom nedjelje imao i utakmicu u Ligi šampiona protiv Šahtjora koja je završena 1:1, ali Anćeloti nije bio zadovoljan igrom svog tima kojem je i taj bod bio dovoljan da obezbijedi nokaut fazu.

Što se tiče La Lige, Barselona gura istom žestinom kao i Real predvođena Robertom Levandovskim koji je postigao devet golova uz dvije asistencije. Katalonci su ostvarili sedam pobjeda uz jedan remi, u seriji su od pet trijumfa i zbog bolje gol razlike im najveći rival gleda u leđa. Barselona nije osvojila titulu u Španiji još od sezone 2018/2019. i čini se da bi ovaj tim mogao da bude taj koji bi donio prekid posta.