UOČI MUNDIJALA

Argentinski nogometaš Lionel Messi s razlogom je zabrinut da bi povrede mogle napraviti veliki problem njegovoj selekciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a da i sam muči muku s bolovima u listu.

Argentinu prvi nastup na smotri najboljih svjetskih selekcija očekuje 22. novembra protiv Saudijske Arabije, a zatim joj još slijede utakmice protiv Meksika i Poljske. Pod upitnikom za nastup na Svjetskom prvenstvu su Paulo Dybala i Angel Di Marija koji su trenutno van terena zbog nedavnih povreda.

Dybala je povrijedio mišić butine, dok Di Marija ima problem s tetivom. Zbog toga, Messi je rekao da je jako zabrinut zbog trenutne situacije, ali da vjeruje kako se njegovi igrači mogu oporaviti do početka Mundijala.

"Zabrinjavajuće je, sve na ovom Svjetskom prvenstvu je drugačije, igra se u drugačijem periodu. Sve je blizu i svaka sitnica koja vas zadesi može vas izbaciti sa prvenstva. Nadam se da će se obojica oporaviti, imaju dovoljno vremena do početka. Nadamo se da ćemo svi tamo stići zdravi", rekao je Messi, nakon čega je odgovorio na pitanje o bolu koji osjeća u listu.

"Kada vidite da se takve stvari dešavaju, to je zastrašujuće. Ali, samo razmišljanje o tome može biti još više kontradiktorno. Najbolje je, kao i uvijek, ponašati se normalno, igrati najbolje što možete i ostati zdravi."

Argentina je trenutno jedan od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, no sigurno je da bi im ove povrede mogle značajno pokvariti planove i mogućnosti na smotri najboljih. Što se tiče Messija, ranije je potvrdio da bi mu ovo moglo biti posljednje svjetsko prvenstvo s reprezentacijom.