STVAR KARAKTERA

Golman engleskog Wolverhamptona Jose Sa već dva mjeseca brani s frakturom zgloba, ali bez obzira na to danas je još jednom uspio sačuvati svoju mrežu i unatoč bolovima u ruci, još uvijek nije otišao na operaciju i čuva mrežu svog tima.

Sa je u augustu ove godine doživio frakturu u zglobu ruke, no odlučio je da vuče povredu i da ne ide na operaciju, nakon čega je branio na sedam prvenstvenih utakmica, uz današnju utakmicu protiv Nottingham Foresta.

"To što još uvijek brani za nas samo pokazuje koliko je hrabar. Pokazuje njegov karakter i on je uvijek dobar primjer drugima", rekao je privremeni trener ovog kluba Steve Davis, a prenosi BBC.

I danas, Sa je svih 90 minuta branio za svoj tim u meču protiv Nottinghama, a uspio je sačuvati svoju mrežu te je skupio i dvije odbrane, uz nekoliko sigurnih intervencija kojima je sačuvao svoju mrežu te u konačnici pomogao timu da osvoji tri boda i dođe do pobjede.

Jedini gol za Wolves postigao je Ruben Neves iz penala u 56. minuti, a oni su sada na 17. poziciji sa devet osvojenih bodova iz deset odigranih mečeva.

To je za ovog golmana treći put nakon što je doživio povredu da je, unatoč svemu, uspio sačuvati svoju mrežu, a to mu je pošlo za rukom još u mečevima protiv Bournemoutha i Southamptona.