POŠTOVANJE IZNAD SVEGA

Legendarni Thierry Henry na svom primjeru pokušao je objasniti Kylianu Mbappeu kako da se nosi s trenutnom situacijom u kojoj nije zadovoljan u PSG-u, s tim da je popularni Titi govorio samo o nogometnim stvarima i onom što se na terenu dešava.

Ne ulazeći u probleme koje Mbappe ima s čelnicima PSG-a te generalno loše klime koja se napravila oko kluba, Henry je rekao da Mbappe u svakom trenutku mora da poštuje grb za koji igra i da se nijednog trenutka ne smije zanositi da je veći i važniji od kluba.

Uz to, na svom primjeru mu je objasnio da stvari u nogometu nekada nisu idealne, ali da se potrebno žrtvovati za ekipu.

"Niko ne voli raditi ono u čemu nije dobar. Ali, postoji nešto što je veće od svega drugog, a to je klub. Jesu li omogućili da se osjeća kao da je klub najvažnija stvar ili da se on osjeća važnijim od kluba?", zapitao se Henry pa nastavio:

"Iskoristit ću svoj primjer. Mrzio sam igrati visoko i široko u Barceloni, ali sam to uradio za ekipu. Nakon ne znam koliko pogodaka koje sam postigao u karijeri, morao sam igrati na lijevoj strani. Nakon svega, nikada nisam čuo da je neko rekao da je to 'lijepa gesta'."

Za kraj, poslao je jasnu poruku Mbappeu te ga savjetovao kako da se ponaša u narednom periodu.

"Postoji samo jedno pravilo: Ako trener traži da nešto uradiš, uraditi to za dobro čitave ekipe. Ako je loše, onda je potrebno raspravljati", dodao je Henry.

Podsjećamo, francuski mediji jučer su objavili informaciju da Mbappe već u januaru želi napustiti PSG, što je samo pola godina nakon što je produžio ugovor do 2025. godine.