LJUBAV NIJE DUGO TRAJALA

Prvobitno španski, a nakon toga i francuski mediji, objavili su bombastičnu vijest da Kylian Mbappe u januaru naredne godine želi napustiti PSG i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Ovu vijest prvobitno je objavila španska Marca, a nakon toga je objavio i francuski Le Parisien, navodeći da će Mbappe već u januaru napustiti PSG i sreću potražiti u nekoj drugoj sredini.

"Napadač PSG-a osjeća da se izdanim od čelnika kluba i smatra da obećanja koja je dobio nisu ispunjenja", piše Le Parisien, a vijest je ubrzo potvrdio i L'Équipe.

Evropski mediji odmah su počeli s nagađanjima gdje bi Mbappe mogao nastaviti karijeru, a iako je jasno da je Real Madrid prvi favorit i klub iz snova ovog nogometaša, spominje se i to da bi karijeru mogao nastaviti u redovima Liverpoola.

Poznato je da je od januara ove godine čak pet mjeseci trajala saga u vezi s novim klubom Mbappea i da je bio "skoro pa završen" njegov odlazak u Madrid, no krajem maja pod velikim pritiskom ipak je promijenio odluku i potpisao novi ugovor s PSG-om do 2025. godine.