AUXERRE

Francuski Auxerre je u niz od šest utakmica bez pobjeda, a peti poraz u toj seriji nanio im je Clermont u nedjeljnoj utakmici 10. kola francuskog prvenstva. Situacija u klubu koji će u decembru proslaviti 117. rođendan nije bajna, ekipa je bodovno izjednačena s Angersom koji je u zoni ispadanja, a u novom porazu viđene su i neprimjerene geste zbog kojih je Auxerre morao reagirati.

Napravio je to saopćenjem zbog srednjeg prsta kojeg je visoko u zrak u smjeru navijača Clermonta podigao trener Jean-Marc Furlan. “Klub ne odobrava neprimjerene poteze koji ne odgovaraju vrijednostima i poštivanju fair-playa za koji se uvijek zalažemo. Ispričavamo se navijačima i Clermonta i našeg kluba”, poručeno je.

Objašnjenje Furlana svodi se na psovke koje je primio s tog dijela tribina. Nije se izvinio.

“Krenuo sam prema sudiji jer sam smatrao da se u našu korist ne svira dovoljno prekršaja. Kad sam ustao navijači su me počeli vrijeđati pa sam im pokazao srednji prst. Zbog toga sam isključen. Ne poznajete me. Da me poznajete, znali biste da nemam mozga. Kad je u pitanju nogomet, prilično sam nasilan. Žalim li zbog toga što sam napravio? Ne, niti najmanje”, rekao je Furlan.