Nogometaš Manchester Cityja Aymeric Laporte u šali je objavio fotografiju peticije da se Erlingu Haalandu zabrani igranje nogometa jer je toliko nadmoćan u odnosu na rivale.

Haaland igra spektakularno od svog dolaska u Manchester City i već je na 20 golova ove sezone iako je tek krenuo mjesec oktobar. Moguće je da poruši sve rekorde, a klubovi iz Engleske zabrinuti su zbog onoga što ih čeka kada se suoče protiv Cityja.

Stoga, u šali su kreirane razne peticije da se Haaland izbaci iz nogometa. Jedna peticija bila je nevjerovatna pošto je kreirana na zvaničnoj stranici Vlade Velike Britanije i potpisalo je oko dva miliona korisnika. Ubrzo je uklonjena.

No, ostala je peticija na stranici change.org, gdje se upisalo nešto više od 300 ljudi. Naslov peticije je "Peticija da se zabrani Erlingu Haalandu bavljenje nogometom jer nije pošteno".



U šali je njegov saigrač Aymeric Laporte podijelio sliku peticije na Twitteru pozivajući da Haaland bude izbačen iz nogometa jer je "robot".

Ovo nije prvi put da se Laporte šali s Haalandom. Nakon hat-tricka protiv Manchester Uniteda prošlog vikenda, poručio je da Haaland ima više lopti s hat-trickovima nego on sam ugovora u profesionalnom nogometu.