NEZAUSTAVLJIV

Nevjerovatni napadač Manchester Cityja Erling Haaland ne prestaje postizati pogotke u dresu Građana, a sinoć je u meču Lige prvaka protiv Kopenhagena postigao još dva i zadržao impresivnu formu koja ga čini trenutno najboljim napadačem na svijetu.

U 12 odigranih mečeva u ovoj sezoni, Haaland je već postigao 19 pogodaka, a kako je tek 5. oktobar, mnogi se pitaju na kojoj brojci će završiti uvu sezonu i postoji li uopšte način da se ovaj napadač zaustavi.

Kada se na sve to doda dominacija koju Manchester City ima nad svim protivnicima te opasnost koju Haaland donosi, jasno je da bi već u prvoj sezoni mogao srušiti sve rekorde u Premiershipu.

Kada je Haaland postigao drugi gol, čak je i trener Manchester Cityja Pep Guardiola u nevjerici gledao i držao se za glavu, vjerovano ni sam ne vjerujući kakvu zvijer u svojoj ekipi ima.

Spiker na stadionu, nakon drugog pogotka Haalanda, nije na tipičan način objavio strijelca već se zapitao: "Gol za Manchester City, ko drugi?".

Zanimljivu anegdotu s utakmice protiv Kopenhagena otkrio je i igrač Manchester Citja Jack Grealish koji je otkrio kako je protivnički golman reagovao nakon što mu je Haaland postigao drugi gol.

"Nevjerovatno je to, iskreno... Nikada u životu nisam vidio ništa slično, a kada je dao prvi i drugi gol, samo sam se smijao. On je uvijek tamo gdje treba biti. Golman Kopenhagena mi je rekao: 'On nije ljudsko biće.'. Odgovorio sam mu: 'Zar meni to govoriš?'. Nadam se da će ostati u ovoj formi i da će nas voditi ka slavi", rekao je veznjak Manchester Cityja.

Naredni susret Manchester City igra u Premiershipu protiv Southamptona na svom terenu, a Guardiola je najavio da Haaland nema problema s povredom i da ga je na poluvremenu izveo kako bi se mogao odmoriti za naredne izazove.