I to je moguće...

Pomalo nevjerovatnu informaciju donosi njemački magazin Bild, a ona glasi: Štrajk u Bayernu!

Kako javlja Bild, nekoliko zaposlenika kuhinje u FC Bayern u srijedu nije došlo na posao. U internom mailu kuhinjskog osoblja stoji da nekoliko uposlenika nije došlo na posao jer su već nekoliko mjeseci bez plaće.

Niko nije morao gladovati, piše Bild, jer na meniju je bilo tjestenine i pudinga od riže.

Problema ima i u kampusu Bayerna, tamo bi mogao biti organiziran štrajk jer uposlenici kuhinje, navodno, dva mjeseca nisu dobili naknadu za rad.

Kako je došlo do problema? Bayern za ove usluge plaća kompaniju von Schuhbeck, koja dalje plaća svoje uposlenike, a s obzirom na to da je kompanija proglasila bankrot 2021. godine i da ima blokirane račune, nisu u mogućnosti da ispune obaveze prema radnicima.

Vlasnik Alfons Schuhbeck nalazi se na optuženičkoj klupi zbog sumnje na utaju poreza u iznosu od dva miliona eura. Optužnica sadrži 25 tačaka, a previđeno je da suđenje koje je počelo u srijedu traje 18 dana. Schuhbecku prijeti zatvorska kazna.

Bayern ima problem s kuhinjom kada zaposlenici u kantini ne dolaze na posao. Ekipa Schuhbecka se brine i o prvom timu, uključujući i catering tokom gostovanja u Ligi prvaka.

Klub iz Minhena, piše Bild, čini sve da riješi krizu i zalaže se da radnici što ranije dobiju zarađeni novac, a isplata je počela danas.

Faktor