Utakmicama trećeg kola večeras se nastavlja takmičenje u Ligi prvaka, a spektakl nas očekuje na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu gdje će Inter ugostiti Barcelonu.

Obje ekipe nakon prva dva kola imaju identičan učinak - poraze od lidera grupe Bayerna i pobjede nad najlošijom ekipom Plzenom pa će večerašnji duel dati dosta odgovora o tome ko će u završnicu grupne faze ući s prednošću.

Inter večeras ima dosta problema sa sastavom budući da Simone Inzaghi ne može računati na Brozovića, Lukakua, Cordaza i Dalberta, dok je i Martinez pod upitnikom zbog povrede. Inzaghi vjerovatno neće, prema pisanju italijanskih medija, mnogo eksperimentisati pa se u prvom sastavu očekuje kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.



S druge strane, Xavi je bez Arauja, Bellerina, Depaya, Koundea i De Jonga, ali opet ima moćnu ekipu koju će u napadu predvoditi Lewandowski.

U drugoj utakmici ove grupe sastaju se Bayern i Plzen i sve osim ubjedljive pobjede Bavaraca predstavljat će ogromno iznenađenje.

I Liverpool, barem na papiru, ima laganog protivnika na Anfieldu u vidu Rangersa, dok je u ostalim utakmica sve otvoreno.

Marseille će dočekati Sporting, Ajax Napoli, Club Brugge Atletico, Eintracht Tottenham i Porto Bayer.

Večerašnji parovi Lige prvaka:

Bayern - Plzen (18:45)
Marseille - Sporting (18:45)
Ajax - Napoli (21:00)
Club Brugge - Atletico (21:00)
Eintracht - Tottenham (21:00)
Inter - Barcelona (21:00)
Liverpool - Rangers (21:00)
Porto - Bayer (21:00)