LA LIGA

Ekipa Real Madrida remizirala je protiv Osasune u meču 7. kola španske La Lige na svom Santiago Bernabeu stadionu rezultatom 1:1, što im je prvi kiks u ovoj sezoni i prvi susret u kojem nisu ostvarili pobjedu.

Real je bolje otvorio meč i već u 6. minuti mogao je doći u vodstvo, ali udarac Tchouamenija je blokiran. Uzvratila je Osasuna u 34. minuti preko Abdea, no i njegov udarac je otišao pored gola, da bi veliku šansu za Kraljevski klub nakon toga promašio Benzema koji nije bio precizan u 38. minuti.

Ipak, u 42. minuti Real dolazi u vodstvo, a strijelac je bio Vinicius Junior. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Već u petoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, Osasuna dolazi do poravnanja. Garcia je bio strijelac i vratio stvari na početak, a najbolju šansu da Real dođe do pobjede imao je Benzema u 79. minuti kada nije realizovao penal.

Šutirao je snažno po sredini gola, ali je pogodio prečku i tako upropastio posljednju šansu za svoj tim. Iako je Real imao igrača više, do kraja nije uspio doći do tri boda.

Real je tako prvi put u osvoj sezoni ostao bez pobjede i sada imaju šest pobjeda i jedan remi, isti skor kao i Barcelona koja je zbog gol-razlike sada prva na tabeli. S druge strane, Osasuna je ostala na odličnoj šestoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Rezutlat i strijelci:

Real Madrid - Osasuna (Vinicius 42' - Garcia 50')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore