Fenomen

Talentovani fudbaler Borussije Mönchengladbach Shaban Zenku mogao bi da uđe u anale jer je u samo godinu dana promjenio tri reprezentacije.

Postalo je uobičajeno da mladi igrači pre prvog meča za seniorsku državnu selekciju promjene mladu reprezentaciju za koju nastupaju, ali ne viđa se svaki dan da ih neko promjeni čak tri i to u kratkom vremenskom intervalu.

Osamnaestogodišnji veznjak je rođen u Njemačkoj, ali je porijeklom iz Kirčova u Sjevernoj Makedoniji. Ipak, Zenku je reprezentativnu karijeru započeo u U-18 selekciji Kosova u koju je bio pozvan, ali nije igrao. Ubrzo je dobio poziv iz Albanije i zaigrao je za tamošnju U-18 reprezentaciju.
  Pomenuti fudbaler je prije pet dana debitovao za selekciju Sjeverne Makedonije do 19 godina u pobjedi protiv Kipra 3:2, a postigao je i gol iz slobodnog udarca.

„Svuda mi je bilo lijepo, ali igrati za Makedoniju mi je najdraže, ipak sam ja iz Kirčova. Kad su me pozvali Kosovo i Albanija, bio sam srećan, ali Makedonija je za mene nešto posebno,“ rekao je fudbaler Borussije Mönchengladbach.

Mladi fudbaleri bez ograničenja mogu da promjene državne timove, dok seniorsku reprezentaciju mogu da imaju samo jednu.