PRIJATELJSKA UTAKMICA

Argentina je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u New Jerseyju s 3:0 svladala Jamajku, a dva pogotka djelo su najboljeg strijelca u istoriji te reprezentacije, Lea Messija. Onaj u 89. minuti postigao je iz slobodnog udarca, što mu je bio 59 takav u karijeri.

Time je prestigao dugogodišnjeg rivala Cristiana Ronalda, koji je za klubove i reprezentaciju iz slobodnih udaraca zabio 58 puta. Portugalac je u počecima njihovog rivalstva slovio kao daleko bolji izvođač slobodnjaka, ali posljednjih godina njegova kvaliteta izvođenja prekida značajno je opala, dok je Messijeva rasla.

Brojke o ukupnom broju golova iz slobodnjaka variraju što se tiče igrača iz prošlosti, ali većina rang-lista na vrh vječne liste stavlja legendarnog Juninha Pernambucana, koji je prema nekim izvorima u karijeri zabio 77 golova iz slobodnjaka. Tik ispred Messija i Ronalda nalaze se imena poput Davida Beckhama, Diega Maradone, Ronaldinha, Pelea i Ronalda Koemana.

Messi je golovima Jamajki došao cifre od 90 golova za reprezentaciju, čime su ispred njega još samo Ali Daei sa 109 i Cristiano Ronaldo sa 117 golova. Ukupno gledajući, Messi je trenutno na cifri od 779 golova do kojih je došao u 987 nastupa. Cristiano Ronaldo zabio je 816 u 1132.