APSOLUTNI HIT

Nije tajna da su Brazilci oduvijek imali najveći talent u svijetu nogometa, a video koji prikazuje gol U-13 ekipe Santosa nemoguće je vidjeti bilo gdje na svijetu.

Djeca slavnog brazilskog kluba Santosa postala su apsolutni hit na društvenim mrežama i njihov pogodak protiv ECSB-a je tema i najjačih svjetskih medija. Ono što su igrači mlađi od 13 godina uradili teško da možemo vidjeti i u seniorskom nogometu.

Skoro cijeli tim Santosa učestvovao je u postizanju pogotka. Uz nekoliko fantastičnih poteza, varki i driblinga, rivali su završavali na podu, a akcija je krunisana predivnim pogotkom petom.

Nevjerovatan pogodak ostavio je fanove i medije u čudu, a mnogi su povezali i to što je Santos stvorio brojne unikatne nogometne znalce poput Pelea, Neymara, Coutinha, Robinha...

Upravo se i mediji pitaju da li u U-13 ekipi Santosa imamo neke nove potencijalne velikane.

"Čime ih hrane u Brazilu. Ovo je tim do 13 godina", "U nekim zemljama zaista imaju dar od Boga", "Zamisli kako je vidjeti da vaše dijete s 13 godina igra ovako", "Klubovi, spremite skaut službe, ovaj tim ima mnogo toga da vam ponudi", samo su neki od komentara nogometnih stranica i fanova na društvenim mrežama.