PORTUGALSKI SHOW

Španjolska je poražena od Švicarske u pretposljednjem kolu Lige nacija dok je Srbija lakoćom svladala Švedsku.

Ove subote na rasporedu elitnog ranga Lige nacija bile su utakmice u skupini broj 2 gdje su pobjede upisali Portugal i Švicarska.

Veliko iznenađenje priredili su Švicarci koji su kao gosti svladali Španjolsku, rezultat je bio 1:2.

U 21. minuti Manuel Akanji zabio je za vodstvo Švicarske, Jordi Alba je u 55. izjednačio, ali samo tri minute kasnije Breel Embolo je postavio konačan rezultat za iznimno važnu pobjedu gostiju u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Portugalci protutnjali kroz Prag

Za razliku od ove utakmice, ona u Pragu bila je jednosmjerna ulica. Češka - Portugal 0:4, po dva pogotka su gosti postigli u prvom (Diogo Dalot, Bruno Fernandes) i drugom (Dalot, Diogo Jota) poluvremenu.

Portugal sada ima 10 bodova i u posljednjem kolu će ugostiti Španjolsku koja je ostala na osam, što znači da je Cristianu Ronaldu i suigračima dovoljan i jedan bod kako bi osvojili prvo mjesto i izborili plasman na Final Four.

U skupini 4 Lige B reprezentacija Srbije je iskoristila poraz Norveške od Slovenije u Ljubljani i pobjedom protiv Švedske od 4:1 se bodovno izjednačila s Norvežanima kod kojih će gostovati u posljednjem kolu i tražiti pobjedu za prvo mjesto i plasman u viši rang za iduće izdanje Lige nacija.

Mitrović sprašio hat-trick za 35 minuta

Apsolutni junak srpske pobjede bio je fenomenalni Aleksandar Mitrović koji je isporučio hat-trick. Nakon što su Šveđani u 15. minuti preko Victora Claessona utišali Maraknu, 28-godišnji napadač Fulhama započeo je svoju simultanku, postigavši do kraja prvog poluvremena dva pogotka za preokret, a onda u 50. minuti još jedan za ubijanje svake nade Šveđanima.

Konačnih 4:1 postavio je Saša Lukić u 70. minuti.