Italijani tvrde

Jučerašnji poraz od Udinesea dodatno je zakomplikovao situaciju Simoneu Inzaghiju u Interu.

Nerazzurri su poraženi sa 3:1, te su tako pretrpjeli treći nokaut u sedam mečeva, ukupno četvrti u devet utakmica, uzevši u obzir i nastupe u Ligi prvaka.

- Prošle godine smo izgubili tri utakmice nakon 30 utakmica, ovaj put u prvih sedam. Moramo pokušati da budemo bolji. Tri gostovanja i isto toliko poraza, nakon što smo poveli u posljednja dva.

Ista smo ekipa koja prošle godine osam uzastopnih utakmica nije primila gol. Potrebno je raditi da bismo pronašli sebe. Ja sam trener i imam odgovornost za ovu situaciju. Svi smo tu i moramo se odmah oporaviti - rekao je Inzaghi nakon susreta.

Italijanski mediji su od jutros počeli nagađati da je Inzaghi pred otkazom.

Inzaghi je u Inter stigao u maju 2021, potpisavši ugovor do 2023. vrijedan 4,5 miliona eura neto (što je približno 8,3 miliona eura bruto). Prošlog juna, Inzaghi je obnovio ugovor potpisavši do 2024. godine, uz povećanje svoje plaće na 5,5 miliona eura neto (što je približno 10,1 milion eura bruto).

S obzirom na tri mjeseca koja su već protekla u sezoni 2022/23, Inzaghi tek treba da dobije oko 9,6 miliona eura neto od ugovora, od čega približno 4,1 milion za ostatak tekuće godine i 5,5 miliona za narednu sezonu, za bruto vrijednost od oko 18 miliona eura.

Dakle, bez otpremnina, ovo je iznos koji bi Inter trebao platiti Inzaghiju u slučaju otkaza.

Na sve ovo se treba dodati i koliki bi, u tom slučaju, bio trošak njegovog nasljednika na klupi.

Italijani također nagađju da će trener bh. reprezentativcu Edinu Džeki postati Dejan Stanković, koji je nedavno napustio klupu Crvene zvezde.

Stanković iza sebe već ima iskustvo rada u Italiji, pošto je u Interu radio kao timski koordinator, a bio je pomoćni trener u stručnom štabu Udinesea.

Zvezdu je napustio krajem prošlog mjeseca nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Faktor