OBJASNIO ŠTA JE PRITISAK

Najskuplje pojačanje Manchester Uniteda ovoga ljeta Antony ispričao je za Sky Sports koliko težak put je prošao kako bi postao profesionalni nogometaš i došao do Premier lige.

Antony je za 86 miliona funti prešao iz Ajaxa u Manchester United. Već u prvoj utakmici protiv Arsenala (3:1) postigao je gol i pokazao da će biti veliko pojačanje. Međutim, nije oduvijek bilo sve sjajno po njega.

Naprotiv, Brazilac je prošao nevjerovatno težak put kako bi postao slavan. Ispričao je to u najnovijem intervjuu za Sky Sports.

Antony je odrastao u centru favele koja se zove "Mali pakao" u mjestu Osasco u Sao Paulu. Kao dijete nije imao apsolutno ništa. Pogođen siromaštvom, nije mogao priuštiti sebi ni kopačke.

"Bio sam samo skromni dječak iz favele. Nisam imao kopačke da igram nogomet, nisam imao spavaću sobu. Živio sam u centru favele, a dvadesetak metara od mene bili su dileri droge. Dok sam gledao utakmice, miris kanabisa bi ulazio u kuću", rekao je Antony.

Brazilac je odrastao u vrlo brojnoj porodici. Poplave su redovno predstavljale problem u kući, a on bi to kao golobradi dječak čistio.

"Bilo je trenutaka kada smo sjedili zagrljeni i plakali razmišljajući o svojim životima i šta nas tek čeka u budućnosti ako se tako nastavi. Bilo je trenutaka usred noći kada smo izvlačili vodu iz poplavljene kuće", dodaje Brazilac.

Novinarima je na sjajan način odgovorio osjeća li pritisak nakon prelaska u Manchester United, odnosno da li mu je breme 86 miliona funti, koliko su ga Crveni đavoli platili.

"Pravi pritisak je bio kada sam živio u faveli i odlazio u školu u devet ujutro, a da nisam bio siguran da li ću toga dana jesti. To je veliki pritisak, a ovo ne. Svi se možemo prilagoditi", zaključuje Brazilac.

S obzirom na sve što je ostalo iza njega, Antony nije uznemiren već silno motivisan za novi napredak u Unitedu.