PIF započeo pregovore

Saudijski Public Investment Fund (PIF) započeo je pregovore s vlasnicima Intera o investiranju i kupovini slavnog italijanskog nogometnog kluba.

PIF predstavlja grupu ljudi okupljenih oko saudijskog princa Mohameda bin Salmana koji ulažu svoj novac, između ostalog, i u nogomet, a već su postali vlasnici Newacstlea protekle zime.

Tada su željeli kupiti i Inter, ali je Suning grupacija, koja je vlasnik milanskog kluba, odbila prodati klub. No, sve veći problemi na Meazzi mogli bi rezultirati prodajom trostrukog prvaka Evrope.

Kako prenosi ugledna Sky Sport Italia, saudijski fond se vratio za pregovarački sto kako bi pokušao uvjeriti sadašnje vlasnike da prodaju klub po novoj, još boljoj ponudi koju su dostavili.

Sky navodi da je PIF-ova ponuda za kupovinu Intera 1,2 milijarde eura. Suning je dosad tvrdio da je grupacija maksimalno posvećena kontinuiranom održavanju kontrole nad klubom, ali finansijski problemi u Interu su sve veći iz dana u dan i čini se da je promjena vlasničke strukture sve izvjesnija.

Ukoliko do dogovora dođe, Inter će dobiti najbogatije vlasnike u svijetu nogometa. Princ Salman već je investirao novac u Newcastle i za pola godine ekipa se spasila s dna Premier lige te došla do situacije u kojoj joj se predviđa borba za Evropu.