SERIE A

Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru u 5. kolu Serije A ekipu Intera rezultatom 3:2, a u spektakularnom gradskom derbiju gol je postigao i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Inter je bolje otvorio utakmicu pa je sredinom prvog poluvremena stigao i do vodstva. Strijelac je bio Brozović na asistenciju Corree.

Ipak, slavlje je trajalo svega sedam minuta budući da je Leao iskoristio dodavanje Tonalija i matirao golmana za izjednačenje. Inter je do kraja prvog poluvremena bio daleko opasniji rival, ali nije bilo promjene rezultata.

Samo 15 minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Milan u potpunosti preokrene utakmicu i baci Inter na koljena. Prvo je Giroud pogodio na asistenciju raspoloženog Leaa, a onda je fantastični Portugalac i sam postigao gol za 3:1.

Četiri minute kasnije u igru ulazi Džeko. Našem napadaču je bilo dovoljno samo tri minute da postigne svoj prvi pogodak u novoj sezoni Serije A. Asistirao mu je Darmian. Iako je Inter krenuo silovito po izjednačenje, napadi su bili jalovi pa je Milan na kraju ostvario zasluženu pobjedu.

Podsjetimo, još jedan bh. reprezentativac Rade Krunić nije igrao na ovom meču za Milan zbog povrede mišića.

Milan je večerašnjom pobjedom skočio na prvo mjesto Serije A, dok je Inter pao na petu poziciju. U narednom kolu Milan gostuje Sampdoriji, dok Inter dočekuje Torino.

Rezultat i strijelci:

Milan - Inter 3:2 (Leao 28', 60', Giroud 54' - Brozović 21', Džeko 67')