NAPUSTIO REAL

Marcelo Vieira (34) je tri mjeseca nakon što je postao najtrofejniji nogometaš u historiji Reala potpisao za novi klub. To je mogao napraviti nakon isteka prijelaznog roka jer je već više od dva mjeseca slobodan igrač.

“Istinska nogometna legenda pridružila se Olympiakosu! Marcelo, dobro došao u Pirej”, pohvalio se noćas grčki velikan.

Grčki mediji pišu da je Marcelo potpisao do kraja sezone uz opciju produženja ugovora na još jednu godinu.

Ovako se legendarnom lijevom bočnom ispunila želja, a to je da usprkos veteranskim godinama ne ode odraditi posljednji ugovor karijere na neko od “groblja slonova” zaslužnih i isluženih nogometaša (Daleki Istok, Amerika), nego da prijeđe u jaki evropski klub nakon što je 15 i pol godina proveo u najvećem te s njim osvojio rekordnih 25 trofeja.

Zato je Marcelo tokom ljeta odbio niz raskošnih ponuda te cijelo vrijeme trenirao kako bi bio spreman u novom klubu nakon što ga odabere. Njegov izbor tako je Olympiakos, koji mu je treći klub u karijeri, nakon Fluminensea i Reala, za koji je odigrao 546 utakmica, postigao 38 golova i namjestio 103.

Ondje je osvojio šest španjolskih i pet europskih naslova, dva Kupa kralja, tri europska Superkupa i četiri klupska SP-a. Sada je prešao u aktualnog prvaka Grčke, ali Marcelo prvi put otkako je u Evropi neće igrati Ligu prvaka, u kojoj ima čak 102 nastupa.

Olympiakos je, naime, u pretkolu LP-a izbacio Maccabi Haifa te će igrati grupnu fazu Evropa lige u skupini s Qarabagom, Freiburgom i Nantesom.