DOBILI SU ODBIJENICU

Ljetni prijelazni rok je završio, a posebno uzbudljivo je bilo posljednjeg dana.

Kao što je to slučaj već godinama, u završnici prijelaznih rokova posebno se intenzivira trgovanje nogometašima.

Premda klubovi, naročito kad je u pitanju ljetni prijelazni rok, imaju i više od dva mjeseca za dovođenje pojačanja odnosno za prodaju igrača i zaradu, uvijek se dogodi da se određeni broj poslova pokuša odraditi u zadnji čas, kada su preostali tek sati.

Jedan bombastični transfer mogao je tako biti realiziran ovaj tjedan. Španjolska Marca piše da je PSG htio prodati Neymara u Manchester City, ali iz Engleske je stigla odbijenica.

Brazilac je odlično krenuo u novu sezonu, u pet utakmica Ligue 1 ima nevjerojatan učinak od sedam golova i šest asistencija, ali ljudima koji vode PSG važnija od tih brojki je harmonija u svlačionici, a tamo je stanje daleko od idealnog.

Nije nikakva tajna da Neymar nije u dobrim odnosima s Kylianom Mbappeom, u proteklim godinama bilo je nekoliko konfliktnih situacija između Brazilca i Francuza.

PSG-u je Mbappe puno važniji nego Neymar

Budući da će Neymar ove zime navršiti 31 godinu, Mbappe je taj koji je označen kao glavna zvijezda i igrač od kojeg dugoročno PSG očekuje znatno više. Stoga su se htjeli riješiti brazilskog reprezentativca na način da su ga ponudili Cityju, znajući da ovima neće biti problem platiti odštetu, niti iskrcati novac za igračevu plaću.

No, Pep Guardiola je bio protiv tog transfera. City je na početku ljeta potpisao Erlinga Haalanda koji je krenuo fantastično i jednostavno se nisu htjeli upuštati u Neymarov transfer. Ne toliko zbog financijskih uvjeta, već zbog mogućih učinaka na svlačionicu i momčad. Tako je iz Manchestera u Pariz odaslana zahvala, a Neymar je ostao u PSG-u gdje će skupa s Mbappeom i Lionelom Messijem krenuti u još jedan pokušaj osvajanja Lige prvaka.